Student Project – ChaChos Commercial (Marketing Communication Subject)

Al-kisahnya kami diberikan tugas oleh lecturer kami untuk memilih satu produk dan buatkan iklan untuk produk itu sekreatif mungkin. Tugasan diberikan 2 minggu awal ketika baru start sem, tapi sebab kitaorang dah bosan takde benda nak buat awal sem.Kitaorang pun cepat cepat nak siapkan assignment tersebut. Haaa inilah kisah.. Hari Pertama – Discussion   So Read More

Result Aku Semester Ini

Frankly speaking, degree dan diploma punya life adalah sangat jauh berbeza. Evendo masa masuk awal awal semester degree ini aku dah target untuk maintain momentum semasa diploma namun untuk 2 bulan pertama, adalah sangat mencabar untuk mendapatkan semangat aku aku nak. Masih terkial kial aku duduk mencari hala tuju diri aku dalam degree ini. Kehidupan Read More

(Degree in Marketing) Semester Pertama Ijazah Sebagai Pelajar Fakulti Pengurusan Perniagaan – Pemasaran (BM220), UiTM Kampus Bandaraya Melaka

Assalamualaikum. Alhamdullilah, sedar tak sedar, aku berjaya tamatkan semester pertama sebagai seorang pelajar Ijazah di UiTM. Semester yang sangat tough sampai blog tak update langsung but yeah, aku berjaya jugak lepasinya. So macam biasa, entri untuk update tentang perkembangan aku sebagai seorang pelajar, seorang hamba hakiki yang masih bernafas untuk perjuangan menuntut ilmu di muka Read More

Kembara Kenyir Bersama Geng Lasak KLD

Al-kisahnya UiTM punya cuti mid sem digabungkan dengan cuti raya haji, so aku dapat 11 hari cuti straight. So after few meetings, so Geng Lasak KLD grab the opportunity untuk jalan jalan ke Tasik Kenyir, Terengganu 😉 And the best part is, trip ini adalah unlike apa yang aku pernah alami sebelum ini. Bukan tidur Read More

Keadaan Bilik Aku di Rumah Sewa

Hello, lama betul aku tidak update blog. Kisahnya dalam berbulan blog ini aku tinggalkan, aku punya kehidupan sudah berubah banyak. Kini aku dah sambung belajar semula. Alhamdullilah dalam bidang Pemasaran (Marketing) di UiTM Kampus Bandaraya Melaka – dan yeah, itu first choice aku so bersyukur itu memang sangat. So sebagai someone yang titlenya seorang student Read More

UiTM Untuk Pelajar-Pelajar Loser?

Pagi tadi, bila aku bosan aku ada terbaca satu status di facebook mengatakan pabila dia tamat belajar kelak (dia masih pelajar sekolah) dia tidak mau study di UiTM kerana universiti ini adalah untuk pelajar-pelajar loser yang gagal dalam SPM. Apabila baca entri itu sudah tentu hati ini panas membara, suka hati kau kata UiTM aku Read More

(20+ Gambar) Kenangan 3 tahun Diploma Aku Sebagai Business Student di UiTM Lendu, Alor Gajah, Melaka.

Nak diceritankan semuanya memang tak mampu, namun cebisan sedikit mungkin mampu untuk dibuat kenangan untuk masa akan datang kelak. Eh apa nokharom ayat intro terus macam sastera tingkatan 5 ni adeyh. Sudah ayuh kita teruskan entri ni kepada main points terus. PART 1   Kita mulakan entri ini dengan mendapat nickname dari senior. Dinamakan Judo, Read More