Result Aku Semester Ini (final) #4

Aku tak tau kenapa aku masih menulis blog sebab bila fikir balik skills menulis aku sangat sucks. Dengan blog yang ntah apa apa lepas tu update blog pun 2 bulan sekali,  blog pulak nama matboyot.. tapi hari ini di sebalik kerja yang aku yang berlambak, walaupun busy, tiba-tiba tangan dok gatal pi upload gambar kat Read More

Info Graphic Curriculum Vitae

Part of plan aku untuk tahun ni, adalah update resume/cv aku yang gila tak cool. Aku sendiri sakit hati tengok resume yang aku hantar untuk internship company di tempat aku praktikal sekarang ni namun kerana dek kerana kekangan masa time tu, aku layankan je lah. So ini adalah resume aku dulu, guna microsoft word je Read More

Result aku semester ini #3

 Takde idea lah nak buat intro bagaimana. Direct terus ke point boleh? Hahhaha jom. Relationship Marketing Untuk subjek Relationship Marketing, aku dapat lecturer research semester lepas iaitu Madam Rozita. Macam biasa lecturer yang sangat sangat sangat menitik beratkan penampilan pelajarnya terutama time komunikasi dan presentation. Subjek ini sepatutnya menjadi sangat senang sebab total ada 6 Read More

Result Aku Semester Ini #2

Orait, ini adalah kesinambungan untuk result sem lepas di artikel ini. HECTIC SEM adalah best words untuk describe sem ini. Sebelum sem ni bermula, seriously aku tiada mood langsung mahu sambung belajar. Dah berkira mau berhenti belajar / ambil pengajian jarak jauh (PJJ) sebab nak concentrate kepada business aku (sekarang ni masih buat tapi secara Read More

Student Project – ChaChos Commercial (Marketing Communication Subject)

Al-kisahnya kami diberikan tugas oleh lecturer kami untuk memilih satu produk dan buatkan iklan untuk produk itu sekreatif mungkin. Tugasan diberikan 2 minggu awal ketika baru start sem, tapi sebab kitaorang dah bosan takde benda nak buat awal sem.Kitaorang pun cepat cepat nak siapkan assignment tersebut. Haaa inilah kisah.. Hari Pertama – Discussion   So Read More

Result Aku Semester Ini

Frankly speaking, degree dan diploma punya life adalah sangat jauh berbeza. Evendo masa masuk awal awal semester degree ini aku dah target untuk maintain momentum semasa diploma namun untuk 2 bulan pertama, adalah sangat mencabar untuk mendapatkan semangat aku aku nak. Masih terkial kial aku duduk mencari hala tuju diri aku dalam degree ini. Kehidupan Read More

Kembara Kenyir Bersama Geng Lasak KLD

Al-kisahnya UiTM punya cuti mid sem digabungkan dengan cuti raya haji, so aku dapat 11 hari cuti straight. So after few meetings, so Geng Lasak KLD grab the opportunity untuk jalan jalan ke Tasik Kenyir, Terengganu 😉 And the best part is, trip ini adalah unlike apa yang aku pernah alami sebelum ini. Bukan tidur Read More

Keadaan Bilik Aku di Rumah Sewa

Hello, lama betul aku tidak update blog. Kisahnya dalam berbulan blog ini aku tinggalkan, aku punya kehidupan sudah berubah banyak. Kini aku dah sambung belajar semula. Alhamdullilah dalam bidang Pemasaran (Marketing) di UiTM Kampus Bandaraya Melaka – dan yeah, itu first choice aku so bersyukur itu memang sangat. So sebagai someone yang titlenya seorang student Read More