Result Aku Semester Ini #2

Orait, ini adalah kesinambungan untuk result sem lepas di artikel ini. HECTIC SEM adalah best words untuk describe sem ini. Sebelum sem ni bermula, seriously aku tiada mood langsung mahu sambung belajar. Dah berkira mau berhenti belajar / ambil pengajian jarak jauh (PJJ) sebab nak concentrate kepada business aku (sekarang ni masih buat tapi secara Read More

Student Project – ChaChos Commercial (Marketing Communication Subject)

Al-kisahnya kami diberikan tugas oleh lecturer kami untuk memilih satu produk dan buatkan iklan untuk produk itu sekreatif mungkin. Tugasan diberikan 2 minggu awal ketika baru start sem, tapi sebab kitaorang dah bosan takde benda nak buat awal sem.Kitaorang pun cepat cepat nak siapkan assignment tersebut. Haaa inilah kisah.. Hari Pertama – Discussion   So Read More

Result Aku Semester Ini

Frankly speaking, degree dan diploma punya life adalah sangat jauh berbeza. Evendo masa masuk awal awal semester degree ini aku dah target untuk maintain momentum semasa diploma namun untuk 2 bulan pertama, adalah sangat mencabar untuk mendapatkan semangat aku aku nak. Masih terkial kial aku duduk mencari hala tuju diri aku dalam degree ini. Kehidupan Read More

UiTM Untuk Pelajar-Pelajar Loser?

Pagi tadi, bila aku bosan aku ada terbaca satu status di facebook mengatakan pabila dia tamat belajar kelak (dia masih pelajar sekolah) dia tidak mau study di UiTM kerana universiti ini adalah untuk pelajar-pelajar loser yang gagal dalam SPM. Apabila baca entri itu sudah tentu hati ini panas membara, suka hati kau kata UiTM aku Read More