Info Graphic Curriculum Vitae

Part of plan aku untuk tahun ni, adalah update resume/cv aku yang gila tak cool. Aku sendiri sakit hati tengok resume yang aku hantar untuk internship company di tempat aku praktikal sekarang ni namun kerana dek kerana kekangan masa time tu, aku layankan je lah. So ini adalah resume aku dulu, guna microsoft word je Read More

Result aku semester ini #3

 Takde idea lah nak buat intro bagaimana. Direct terus ke point boleh? Hahhaha jom. Relationship Marketing Untuk subjek Relationship Marketing, aku dapat lecturer research semester lepas iaitu Madam Rozita. Macam biasa lecturer yang sangat sangat sangat menitik beratkan penampilan pelajarnya terutama time komunikasi dan presentation. Subjek ini sepatutnya menjadi sangat senang sebab total ada 6 Read More

(Degree in Marketing) Semester Pertama Ijazah Sebagai Pelajar Fakulti Pengurusan Perniagaan – Pemasaran (BM220), UiTM Kampus Bandaraya Melaka

Assalamualaikum. Alhamdullilah, sedar tak sedar, aku berjaya tamatkan semester pertama sebagai seorang pelajar Ijazah di UiTM. Semester yang sangat tough sampai blog tak update langsung but yeah, aku berjaya jugak lepasinya. So macam biasa, entri untuk update tentang perkembangan aku sebagai seorang pelajar, seorang hamba hakiki yang masih bernafas untuk perjuangan menuntut ilmu di muka Read More

UiTM Untuk Pelajar-Pelajar Loser?

Pagi tadi, bila aku bosan aku ada terbaca satu status di facebook mengatakan pabila dia tamat belajar kelak (dia masih pelajar sekolah) dia tidak mau study di UiTM kerana universiti ini adalah untuk pelajar-pelajar loser yang gagal dalam SPM. Apabila baca entri itu sudah tentu hati ini panas membara, suka hati kau kata UiTM aku Read More